Creditul Prima Casă

Prima Casa este un program introdus în 2009 de către Guvernul României prin intermediul căruia persoanele fizice, indifererent de vârstă îşi pot achiziţiona / construi pentru prima dată o locuinţă cu un credit, care este garantat 50% de către stat. Rate în Lei cu dobândă de 5,31% pe an – aceasta este variabilă şi se calculează în funcţie de indicele ROBOR la 3 luni publicat în ultima zi lucrătoare a lunii anterioare, la care se adaugă o marjă de 2%.

Caracteristici:

Perioada: 30 ani

Avans minim: 5% Acordarea creditului se face în limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finanţe.

Ce fel de locuinţe se pot cumpăra sau construi prin programul Prima casă?

  • Dacă locuinţa este finalizată sau se află în diferite faze de finalizare, construită în baza autorizaţiilor de construcţie eliberate înainte de 22.02.2010, atunci valoarea maximă a creditului pe care îl poţi obţine e de 57.000 EURO echivalent în RON, iar avansul minim pe care trebuie să îl depui este de 5% din preţul de achiziţie a locuinţei.
  • Dacă locuinţa este nouă sau aflată în construcţie în baza autorizaţiilor de construcţie eliberate după data de 22.02.2010, atunci valoarea maximă a creditului pe care îl poţi obţine este de 66.500 EURO echivalent în RON, iar avansul minim pe care trebuie sa îl depui este de 5% din preţul de achiziţie a locuinţei.